Thuis - Stichting Ouderen Community

KLIK HIER VOOR UW RESERVERING BIJ RESTAURANT 5
Ga naar de inhoud
Missie


Stichting Ouderen Community is een open en sociale organisatie die (kwetsbare) ouderen verbindt met elkaar en de omgeving. Wij brengen ouderen aan het woord en laten hen persoonlijke en bijzondere verhalen vertellen. Deze verhalen delen wij en ouderen onderling op een unieke manier met de rest van de samenleving. Door ouderen te verbinden versterken zij zichzelf en elkaar. Het samen ondernemen, creëren en ontmoeten zorgt voor het community-gevoel.  Lokaal, kleinschalig en persoonlijk  en dat allemaal in samenwerking met de mensen om ons heen.

ooo
Stichting Ouderen Community
Visie


Stichting Ouderen Community biedt kwetsbare ouderen een uitvalsbasis
 om elkaar te ontmoeten en samen sterker te staan binnen de maatschappij. De rol die zij daarbinnen kunnen spelen, zorgt ervoor dat deze ouderen weer gezien worden. Samen met hen gaan wij opzoek naar de persoonlijke rollen en doelen van deze ouderen en organiseren projecten die daarbij passen. Bij ieder project betrekken wij passende samenwerkingspartners. Door middel van hecht contact en het opbouwen van een vriendschappelijke band leren wij de ouderen persoonlijk kennen. Zo brengen wij samen de ouderen dichterbij de samenleving en bij elkaar.
Doelgroep


 Kwetsbare ouderen die zowel thuis als in een verzorgingstehuis wonen die om wat voor reden dan ook weinig mensen ontmoeten of buiten de deur komen, daar richt Stichting Ouderen Community zich op!  Dit kan door allerlei manieren worden veroorzaakt. Men wordt beperkt op fysiek gebied, angst, een klein sociaal netwerk, financiële problemen, etc.


Kernwaarden

 

1.    We slaan de handen ineen
 
Samenwerken en verbinden levert energie op waardoor men krachtiger wordt. We maken deel uit  van het geheel, begrijpen elkaar en tonen meer begrip.

 
2.   Oprechte persoonlijke aandacht
 
Alle ouderen hebben andere behoeften, wensen en waarden. Wij zijn een luisterend en betrouwbaar oor en zorgen ervoor dat deze ouderen de persoonlijke aandacht krijgen die zij verdienen.  

 
3.   Bij jou om de hoek
 
Dat wat dichtbij is, is makkelijk te bereiken. Een hecht en sociaal netwerk vormt  zich het best op lokale schaal. Vrienden kan men ten alle tijden  makkelijk bezoeken en vertrouwen.  

 
4.   Ambachtelijk tot stand gekomen
 
Alles en iedereen zien wij als uniek. Wij schenken individuele aandacht aan elk persoon, project en product.

 
5.   Een veilige thuisbasis
 
Een echt gevoel van thuiskomen, dat is wat telt. Ouderen komen graag bij ons over de vloer en voelen zich veilig en vertrouwd in onze omgeving.
Doelstelling Stichting Ouderen Community


Een 'ouderen-community' creëren door verschillende projecten te organiseren vanuit de persoonlijke behoeften, waarden en belevingen van ouderen.

Wat doen we?

 
Als stichting zetten wij ons in voor de kwetsbare ouderen in Nederland. Aan de hand van diepgaande gesprekken met deze ouderen komen wij tot belangrijke inzichten in hun persoonlijke leven. Vervolgens bieden wij aan de hand van meerdere gesprekken, ouderen de mogelijkheid om middels projecten deze verhalen te vertalen naar een product, dienst of een evenement. Zo geven wij hen een doel en uitdaging in hun leven en brengen wij hen in contact met de omgeving.
 
Voor de organisatie van deze projecten gaan wij op zoek naar passende partners die deze initiatieven op financieel en/of materieel gebied kunnen steunen.  Dit alles wordt georganiseerd op lokaal niveau, te beginnen in de gemeente Breda. Bij elk project betrekken wij buitenstaanders, om zo draagvlak te krijgen voor deze ouderen-community
 
Het doel is om middels deze projecten op lokaal niveau een hechtere community van ouderen te creëren. Dit maakt ouderen samen en individueel krachtiger.


WIJ ZIJN BEREIKBAAR:
Maandag - vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag - zondag: 09:00 uur - 16:00 uur
WIJ ZIJN BEREIKBAAR:
Maandag - vrijdag: 09:00 - 17:00 uur
Zaterdag - zondag: 09:00 uur - 16:00 uur
ADRES:
Lijsterpad 3
4841 KM  Prinsenbeek
Telefoonnummer: 06 39 15 01 90
E-mail: info@ouderencommunity.nl
(c) PRosIT
Terug naar de inhoud